műemlék épületek felújítása

A műemlék épületek felújítása a szívünk csücske. Hiszen munkánkkal nem csak újra használható, újkori állapotába állíthatunk vissza falusi épületeket, tájházakat vagy éppen templomokat. A műemlék felújítással hozzájárulhatunk hazánk kulturális, építészeti örökségeinek megőrzéséhez is, amelyhez mindig örömmel fogunk hozzá.
Már több, mint 10 éve foglalkozunk műemléki, helyi védett épületek felújításával. Mégis azt mondjuk, hogy a műemlékek felújítása komplexebb, nehezebb és sokkal nagyobb tapasztalatot igényel, mint bármely más kivitelezési munkánk.

Alapos felmérés és tervezés

Egy műemlék felújítása aprólékos tervezést igényel. Folyamatunkba minden esetben bevonjuk az illetékes szakhatóságokat és felvesszük a személyes kapcsolatot a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatallal. A beleegyezésük és aktív közreműködésük nélkül ugyanis nem lehet felújítási munkálatot elvégezni egy műemléken.

A munkálatok előtt össze kell vetni a felhasználható anyagok körét, azok tulajdonságait és fel kell mérni a kivitelezés során alkalmazandó technikákat is. Nagyon fontos, hogy olyan építési anyagokat használjunk, melyet előre egyeztetünk a tervezőkkel és a hivatalokkal is. Sokszor különleges anyaggal kell dolgoznunk, de a kivitelezési technika is rendszerint magas szakértelmet igényel. Több olyan munkánk is volt már, amelynél az elvégzendő feladatot csak a legidősebb, legtapasztaltabb kollégáink tudták elvégezni, régi, csak hagyományosnak mondható eszközöket és anyagokat felhasználva.

Hagyományőrző kivitelezés

Ezen munkáinkat generál kivitelezésben szeretjük elvállalni, mely magában foglalja az összes elvégzendő feladatot a homlokzattól az asztalosmunkákon át a burkolásig. Talán a műemlék felújítás az a terület, ahol a leginkább fontos a különböző szakmák közötti összhang megteremtése. Ha a teljes felújítást menedzselhetjük, akkor van igazán lehetőségünk erre, így egy kézben tartva minden részterületet és feladatot.

Körültekintő költségtervezés

A műemlékek felújítása során is arra törekszünk, hogy pontos, előre kiszámítható költségtervet készítsünk. Azonban ez sokkal nehezebb feladat, mint bármilyen más típusú építkezés esetében. Az alkalmazható anyagok, technikák felmérésén túl számolni kell a megfelelő szakemberek munkájával és a jogszabályi előírásoknak való megfeleléssel is. A kivitelezési munka sarkalatos pontjai ezek, tehát még nagyobb körültekintést, precizitást és időt igényelnek.

Pontos kivitelezés

A kivitelezés a jó szervezettségen múlik. Különösen a műemlékek esetében, ahol számos különböző szakág képviselői kerülnek bevonásra. Itt minden mindennel összefügg, így nagyon fontos, hogy hogyan, milyen sorrendben és ütemben szervezzük egymás után a feladatokat. Rendszerint speciális eszközökre és gépekre is szükség van. Továbbá olyan szempontokra is figyelemmel kell lennünk, amelyek mondjuk egy családi ház esetében elő sem fordulnak.

Pályázat szerinti adminisztrálás

A legtöbb műemléképület pályázati források segítségével tud megújulni. Emiatt kiemelten fontos az elszámolhatóság. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a közreműködő szervezetek különböző elvárásait illetően. Büszkék vagyunk arra, hogy minden eddigi műemlékes munkánk elszámolása kifogástalan volt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem történt forráselvonás, a megrendelő minden esetben megkapta a támogatás teljes összegét.

Garancia

A törvény szerint előírtaknak megfelelően vállaljuk a garanciát munkánkra. Ha probléma merülne fel, akkor azt ennek keretében javítjuk. Nálunk a garancia nem kérdés, hiszen az a célunk, hogy olyan tökéletes munkákat tegyünk le az asztalra, amelyekre a műemlék üzemeltetői és mi magunk is büszkék lehessünk.

Hogyan dolgozunk?

 

lépjünk kapcsolatba!

KERESSE ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKAT!

Megbízóinkkal minden egyes pontot és részletet érintve, előre egyeztetjük a teljes folyamatot.

Üzenetküldés Visszahívást kérek
Üzenetküldés

Visszahívást kérek [contact-form-7 404 "Not Found"]
Pályázat <